Age of Empires sa vracia. Microsoft ohlásil 4. diel tejto legendárnej stratégie

Po dlhých rokoch čakania sa fanúšikovia veľkých historických stratégií dočkajú štvrtého pokračovania série Age of Empires. Microsoft ohlásil veľkolepý návrat.

Hra Age of Empires pôsobí na trhu už 20 rokov a herné štúdio Ensemble Studios stojace za vývojom tejto úspešnej stratégie stihlo zatiaľ vydať jej 3 diely. Od vydania posledného ubehlo už 12 rokov. Ďalší diel je pre fanúšikov tejto legendárnej hry preto veľmi príjemným prekvapením aj vďaka hernému štúdiu, ktoré bude stáť za týmto dielom. Ide o Relic Entertainment, ktoré sa môže pýšiť viacerými kvalitnými stratégiami.

Autori však zatiaľ okrem traileru neposkytli viacej informácií. Na základe videa sa môžeme tešiť na prierez históriou od Starovekého Ríma, cez stredovek a pravdepodobne sa tam objavia aj Indiáni a samujarovia.

 

1.diel sa dočká prepracovania

Aby fanúšikovia nemuseli dlho čakať na pokračovanie, Microsoft prezradil uvedenie remastrovanej verzie 1.dielu z roku 1997. Už 19.októbra sa na trh dostane verzia Age of Empires: Definitive Edition, ktorá bude v 4K UHD rozlíšení obohatená novými efektmi ale i soundtrackom nahratým pražským symfonickým orchestrom.

Age of Empires: Definitive Edition bude dostupný pre Windows 10 a bude sa predávať len vo Windows Store.

 

Anna Mária Brijaková

Anna Mária je študentkou Informačných štúdií na Univerzite Komenského v Bratislave. Vo svojom voľnom čase rada číta, objavuje nové veci v informačnej sfére a taktiež krásu umenia v akejkoľvek podobe.