Program výučby tvorby hier pre stredoškolákov – LevelUp hľadá lektorov

Prípravy nového programu výučby tvorby hier pre stredoškolákov v Bratislave – LevelUp – sú v plnom prúde. Momentálne prebieha nábor lektorov a vedúcich, ktorí by chceli vychovať novú generáciu herných vývojárov.

Projekt zastrešuje organizácia Hemisféra, ktorá realizuje krúžky vývoja hier na niekoľkých základných školách v Bratislave. Tentoraz sa jej členovia rozhodli posunúť vzdelávanie o level vyššie a orientovať sa na stredoškolákov.

Podľa zakladateľa projektu Hemisféra, Mateja Helda, sa v pilotnej verzii plánujú zamerať na výučbu Unity 3D v kontexte tvorby hier. Program bude mať predom stanovenú osnovu v podobe ukážkových projektov, na ktorých sa demonštrujú jednotlivé koncepty potrebné na zvládnutie základných zručností programovania v Unity 3D.

V druhom polroku sa výučba zameria na tvorbu pokročilejších konceptov, ktoré však študenti aplikujú do vlastných hier. Neskôr by do projektu radi implementovali paralelný program pre výučbu tvorby grafiky v kontexte hier a vytvorili tak multidisciplinárne tímy (grafikov, programátorov a herných dizajnérov).

Súčasťou programu je teda aj výučba herného dizajnu, kreatívnych techník, techník projektového manažmenu a tímovej spolupráce.

Program bude bežať od októbra do júna, dva krát týždenne po dve hodiny.

Záujemci o lektorovanie, hláste sa

Ak ste sa s programom stotožnili a máte záujem podieľať sa na výchove budúcich herných vývojárov, teraz je na to príležitosť. Lektori by mali mať potrebné schopnosti a skúsenosti z oblasti tvorby hier a mali by mať záujem o dlhodobú spoluprácu. Rovnako dôležité je aj to, aby im učenie, rozvíjanie priateľských vzťahov a komunikácia robili radosť a chápali ich dôležitosť a zmysel.

Začiatok programu je stanovený na september 2018. Do konca mája potrvá uzávierka tímu lektorov a vedúcich. V prípade záujmu odpovedajte obratom na info@hemisfera.sk

Anna Mária Brijaková

Anna Mária je študentkou Informačných štúdií na Univerzite Komenského v Bratislave. Vo svojom voľnom čase rada číta, objavuje nové veci v informačnej sfére a taktiež krásu umenia v akejkoľvek podobe.