Na trhu sú hodinky moniturujúce polohu vášho dieťaťa

Spoločnosť Doki Technologies vyvinula pre ustarostených rodičov inteligentné hodinky dokiWatch. Rodičia sa už viac nebudú musieť báť, či je ich dieťa v poriadku, pohodlnne si to totiž overia cez svoj smartfón.

Hodinky majú viacero funkcií. Dieťa ich môže používať na telefonovanie, zasielanie notifikácií v prípade núdze či nahrávok, ktoré môže odoslať všetkým svojim kontaktom. Rodičia taktiež dostávajú upozornenia o tom, kedy dieťa opustilo školu či ďalšie pravidelne navštevované miesta. V zariadení je zabudovaná kamera a akcelometer na meranie krokov, vďaka ktorému rodičia budú mať prehľad o pohybe dieťaťa. Hodinky by mali byť použiteľné v štadardných sieťach mobilných operátorov na celom svete a sú vhodné pre deti od 6 do 12 rokov. Ich momentálna cena je 137 eur a sú dostupné na portáli Kickstarter.

Anna Mária Brijaková

Anna Mária je študentkou Informačných štúdií na Univerzite Komenského v Bratislave. Vo svojom voľnom čase rada číta, objavuje nové veci v informačnej sfére a taktiež krásu umenia v akejkoľvek podobe.