Nová aplikácia od Apple učí deti programovať

Spoločnosť Apple oznámila, že nový operačný systém iOS 10 príde s aplikáciou pre deti – Swift Playgrounds. Ide o platformu, ktorá ich bude učiť programovať a to serióznym a zároveň zábavným spôsobom. 

Spoločnosť Apple už v minulosti vyvinula svoj vlastný programovací jazyk, Swift, pre novú generáciu developerov. Medzi nimi sa však nachádzajú aj takí. ktorí majú menej ako 9 rokov. Práve pre nich sa v Apple rozhodli vyvinúť aplikáciu založenú na tomto programovacom jazyku.

Apple považuje programovanie za základnú zručnosť, o čom hovorí aj ich slogan Everyone Can Code. Swift Playgrounds zoznamuje deti s programovaním, použitím graficky pekne navrhnutého a zároveň hravého rozhrania. Využíva pri tom animovanú postavičku, ktorej úlohou je riešiť jednoduché úlohy v digitálnom bludisku.

Rovnako potešujúce je, že aplikácia bude zdarma. Podľa slov Tima Cooka z oblasti CEO, predstavuje táto aplikácia mocný nový spôsob, ako učiť deti programovať.

Anna Mária Brijaková

Anna Mária je študentkou Informačných štúdií na Univerzite Komenského v Bratislave. Vo svojom voľnom čase rada číta, objavuje nové veci v informačnej sfére a taktiež krásu umenia v akejkoľvek podobe.