Prvé virtuálne mesto už onedlho uzrie svetlo sveta. Zoznámte sa s Hypatiou

Arizonská spoločnosť Timefire VR nedávno oznámila prípravu prvého virtuálneho mesta nazývaného Hypatia. Toto mesto má predstavovať prepracované sociálne prostredie ponúkajúce kultúrne zážitky a dobrodružstvá, no najmä vzdelávanie a to skutočne zaujímavým spôsobom.

Hra je pomenovaná po známej gréckej filozofke žijúcej v 4.storočí pred naším letopočtom. Vývojári z Timefire VR na nej pracovali celý minulý rok, teraz ju považujú za odvážny experiment. Ako sami tvrdia, vyrástli na Legu a Minecrafte a práve tieto získané stavebné zručnosti chceli pretaviť aj do tohto virtuálneho mestečka.

Ich odvážne nároky na hru je možné vidieť aj v jej prepracovanosti. Na svojej webovej stránke hru predstavujú ako kolaboratívnu, sociálnu, vzdelávaciu a zároveň zábavnú. Hráči budú môcť navštevovať koncerty a divadlá, nakupovať, prechádzať sa popri rieke či čítať holografické knihy z virtuálneho smartfónu.

Každé dobrodružstvo niečo stojí, a tak ako ani v reálnom svete nič nie je zadarmo, aj v tom virtuálnom si treba za zážitok zaplatiť. Tvorcovia zatiaľ cenu hry však nechcú predstaviť. Čo je ale isté, Hypatia sa stane priekopníkom nového spôsobu vzdelávania,vnímania reality a v neposlednom rade podľa slov vývojárov “miestom, kde kultúra, história, veda a ľudská komunita ožívajú.

 

Trailer

Anna Mária Brijaková

Anna Mária je študentkou Informačných štúdií na Univerzite Komenského v Bratislave. Vo svojom voľnom čase rada číta, objavuje nové veci v informačnej sfére a taktiež krásu umenia v akejkoľvek podobe.