Rails Girls Bratislava – workshop, na ktorom sa dievčatá naučia programovať

To, že programovanie je len pre chlapcov, je už dávno zabudnutý mýtus. A to aj vďaka projektom, ako je Rails Girls v Bratislave, na ktorom sa dievčatá učia programovať.

Rails Girls v Bratislave pod záštitou Learn2Code sa stáva viac a viac populárnou udalosťou určenou pre dievčatá. Tento rok bude prebiehať už 5.ročník podujatia, ktoré sa udeje 22.júla v bratislavskom coworkovom centre HubHub. Na workshope sa dievčatá budú učiť programovať a tvoriť vlastné projekty.

Rails Girls nie je len pre dievčatá

Workshop je zdarma a nie je vekovo obmedzený. Účastníčky, ktoré sa naň prihlásia, nemusia mať žiadne programátorske zručnosti. Na workshope sa naučia pracovať v jazyku Ruby a vytvárať si vlastné webové stránky a aplikácie.

Pre prácu je potrebný vlastný notebook. Dievčatá budú rozdelené do skupín a pod vedením skúsených lektorov budú pracovať na vlastných projektoch. Podujatie začína o 9:00 a končí after párty o 18:30.

Netreba zabúdať na registráciu, ktorá je možná na stránke http://railsgirls.com/bratislava

Anna Mária Brijaková

Anna Mária je študentkou Informačných štúdií na Univerzite Komenského v Bratislave. Vo svojom voľnom čase rada číta, objavuje nové veci v informačnej sfére a taktiež krásu umenia v akejkoľvek podobe.