Sesame Workshop spolu s IBM zlepšujú predškolské vzdelávanie detí

Nezisková vzdelávacia organizácia Sesame Workshop sa spolu s IBM rozhodli spolupracovať na významnom projekte. Ide o využívanie IBM Watson kognitívnych výpočtových technológií napomáhajúcich zlepšovaniu výchovy detí v predškolskom veku.

Detský mozog sa najvýraznejšie vyvíja v prvých piatich rokoch života. Platformy navhrnuté IBM Watson výrazne napomáhajú schopnostiam rozpoznávania obrazcov a porozumeniu prirodzeného jazyka. Spolu s kognitívnymi výpočtovými technológiami vytvárajú osobité skúsenosti s výučbou, a tým pomáhajú doplniť rolu rodičov a učiteľov pri výchove detí. Tieto technológie sa navyše neustále zlepšujú a vďaka odborníkom v danej oblasti sa vyvíjajú nové spôsoby vzdelávania detí. Výskumy sú orientované na vývoj nových platforiem a rozhraní, ktoré budú deti využívať v škole ale i doma.

IBM and Sesame Workshop Team to Advance Early Childhood Education

Podľa slov Harriet Green, ktorá pôsobí ako generálna riaditeľka IBM pre Watson IoT, Commerce and Education: “IBM Watson je jedinečne prispôsobený na to, aby čelil jednej z najväčších výziev súčasnej spoločnosti – nájsť spôsob, ako dobre učiť malé deti. Watson má potenciál absorbovať, korelovať a učiť sa z obrovského objemu netriedených dát. So Sesame Workshop chceme zmeniť spôsob, ako sa deti učia a učitelia vyučujú, a vedieť predvídať, aký bude mať tento nový štýl výučby vplyv na životy a vzdelanie miliónov detí. ”

Anna Mária Brijaková

Anna Mária je študentkou Informačných štúdií na Univerzite Komenského v Bratislave. Vo svojom voľnom čase rada číta, objavuje nové veci v informačnej sfére a taktiež krásu umenia v akejkoľvek podobe.