Vedecký veľtrh 2017 aj tento rok prinesie vedu do centra Bratislavy

Vedecký veľtrh už 2.rok prinesie vedu do centra Bratislavy. Tešiť sa môžete na pestrý program obohatený účasťou vysokých a stredných škôl, vedeckých ústavov či iných záujmových organizácií, ktoré sa veľtrhu zúčastnia.

Pripravený je bohatý program

Vedecký veľtrh 2017 pod záštitou neziskovej organizácie Veda nás baví v spolupráci s Fakultou matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského v Bratislave a Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR aj tento rok pripravuje bohatý program primárne určený pre žiakov základných a stredných škôl. Vo svojich stánkoch zapojení účastníci priblížia deťom vedu a vďaka interaktívnym experimentom ukážu, ako veda ovplyvňuje náš každodenný život. Súčasťou programu sú aj vedomostné kvízy či predstavenie najšikovnejších študentov jednotlivých zapojených škôl a ich úspešných projektov.

Patrónom tohto ročníka je prof. RNDr. Pavol Šajgalík, DrSc., predseda Slovenskej akadémie vied a odborným partnerom je Stredná priemyselná škola strojnícka – Fajnorka.

Vedecký veľtrh sa koná tento štvrtok, 14.septembra 2017, v čase od 8:30 do 17:30 na námestí Eurovea v Bratislave. Vstup na podujatie je zadarmo.

Viac informácií o podujatí nájdete na stránke http://www.vedeckyveltrh.sk/ alebo na Facebookovej stránke.

Anna Mária Brijaková

Anna Mária je študentkou Informačných štúdií na Univerzite Komenského v Bratislave. Vo svojom voľnom čase rada číta, objavuje nové veci v informačnej sfére a taktiež krásu umenia v akejkoľvek podobe.