Assassins’s Creed: Unity pomôže v rekonštrukcii Notre Dame

Tento týždeň postihol katedrálu Notre Dame zničujúci požiar. V najbližších rokoch prebehne rekonštrukcia, v ktorej pomôže hra Assassins’s Creed: Unity.

“Každý okenný rám je presný,” povedala v rozhovore s magazínom The Verge Caroline Miousse. Caroline pracuje v Ubisofte ako dizajnérka a budovanie virtuálneho Notre Dame jej zabralo roky. Počas nich pracovala s nespočetným množstvom fotografií a historických nákresov, no pomohla si aj technológiou 3D mappingu, pri ktorej laser skenuje prostredie s presnosťou 5 milimetrov. Vďaka tomu je jej model pravdepodobne najpresnejším a najdetailnejším zobrazením katedrály, aký máme k dispozícii.

Séria Assassin’s Creed dlhodobo obohacuje herný svet vernými kópiami historických miest. Tie sú veľkým prínosom pre vzdelávanie a zachovanie kultúrneho dedičstva. V AC: Origins sa dokonca môžete vydať na objavnú cestu po starovekom Egypte, ktorá slúži ako interaktívna encyklopédia.

 

 

Petra Stračiaková

Petra vyštudovala filmovú scenáristiku na VŠMU a okrem umeleckých projektov sa venuje aj komunikácii v online priestore. Silné príbehy, charaktery a budovanie vzťahov ju dokážu nadchnúť v hrách, filmoch, knihách aj v skutočnom živote. Jej obľúbený žáner je RPG, no nechá sa nahovoriť takmer na hocičo. Videohry, zvlášť tie pre viac hráčov, vníma ako nový rozmer reality.