Digitálna verzia Carcassone a Ticket to Ride zadarmo do 12. februára

Epic Games Store pokračuje v rozdávaní hier zadarmo. Do 12. februára môžete po registrácii získať hneď dve digitálne verzie dobre známych spoločenských hier.

Prvou je Carcassone, v ktorej hráči skladajú hraciu plochu z kartičiek a postupne tak vytvárajú krajinu s cestami, mestami, kláštormi a lúkami. Tú si obsadzujú svojimi figúrkami. V druhej hre, Ticket to Ride, je vašou úlohou postaviť sieť železníc a lodných trás po celom svete. Hráči sa snažia takticky vytýčiť trasy, ktoré im získajú čo najviac bodov, no zároveň zablokujú ich konkurentov.

V najbližších týždňoch sa na Epic Games Store môžeme tešiť aj na ďalšie hry. Už 13. februára  bude sprístupnená jedna z najúspešnejších českých hier posledných rokov – Kingdom Come: Deliverance (18+).

Petra Stračiaková

Petra vyštudovala filmovú scenáristiku na VŠMU a okrem umeleckých projektov sa venuje aj komunikácii v online priestore. Silné príbehy, charaktery a budovanie vzťahov ju dokážu nadchnúť v hrách, filmoch, knihách aj v skutočnom živote. Jej obľúbený žáner je RPG, no nechá sa nahovoriť takmer na hocičo. Videohry, zvlášť tie pre viac hráčov, vníma ako nový rozmer reality.