Dnes je výročie vzniku Československa. Oslavy prebiehajú aj na Steame

Pri príležitosti výročia vzniku Československa prebieha na Steame akcia s názvom Czech and Slovak Games Week. Medzi 26. októbrom a 2. novembrom 2020 sa na špeciálnej eventovej stránke vystrieda celá plejáda lokálnych titulov.

Celkovo sa do nej prihlásilo 165 hier od 72 českých a slovenských štúdií. Niektoré ponúknu svoje hry so zľavou až 90%. Svoju účasť potvrdili napríklad Bohemia Interactive, SCS Software, Warhorse Studios, Amanita Design či CBE Software. Zo Slovenska sa zapojili štúdiá Games Farm, Blue Brain Games, 3DIVISION, Doublequote Studio, Cypronia alebo Volcanicc a ďalšie.

Czech and Slovak Games Week odštartoval v pondelok 26. októbra o 18:00 a potrvá celý týždeň až do 2. novembra 2020. 

Organizátorem a iniciátorom akcie je Asociace českých herních vývojářů (GDACZ) v spolupráci so Slovak Game Developers Association (SGDA). 

Petra Stračiaková

Petra vyštudovala filmovú scenáristiku na VŠMU a okrem umeleckých projektov sa venuje aj komunikácii v online priestore. Silné príbehy, charaktery a budovanie vzťahov ju dokážu nadchnúť v hrách, filmoch, knihách aj v skutočnom živote. Jej obľúbený žáner je RPG, no nechá sa nahovoriť takmer na hocičo. Videohry, zvlášť tie pre viac hráčov, vníma ako nový rozmer reality.