Európska Noc Výskumníkov začína už tento piatok. Stretnete tam aj Vĺčatá

Európska Noc Výskumníkov predstavuje unikátny festival vedy na Slovensku. Uskutoční sa už tento piatok v niekoľkých slovenských mestách.

11.ročník podujatia Noc výskumníkov, ktoré je označované aj za najväčšie vedecko-popularizačné podujatie na Slovensku, prinesie aj tento rok veľké množstvo prednášok, diskusií a ukážok praktického využitia vedeckých vynálezov a technológií slovenských vedcov.

O projekte

Podujatie je organizované v 24 štátoch Európy a jeho hlavným mottom je “Researchers are among us“,v preklade, Výskumníci sú medzi nami. Cieľom je priblížiť vedu a výskum ľuďom z nevedeckého prostredia a predstaviť najnovšie výskumy a výsledky vedeckého bádania a taktiež ukázať život vedcov, ich motivácie a otázky, ktoré si vo svojom výskume kladú.

Slovenská Noc výskumníkov

Hlavnými organizátormi na Slovensku sú Slovenská organizácia pre výskumné a vývojové aktivity spolu so Slovenskou akadémiou vied, portálom EurActiv.sk a Centrom vedecko-technických informácií SR. Aj tento rok organizácie sľubujú bohatý program pre rôzne vekové kategórie s hlavným zameraním na detských návštevníkov.

Podujatie bude prebiehať 29.septembra od deviatej hodiny až do polnoci v Bratislave, Banskej Bystrici, Žiline, Košiciach a Poprade.

Vĺčatá sa predstavia so svojou prednáškou a stánkom

Aj Vĺčatá sa podujatia zúčastnia, konkrétne našu prednášku budete môcť navštíviť vo V-klube pod názvom Využitie a tvorba interaktívnych hier a videohier vo vzdelávaní v čase od 14:45.

Rovnako bude celý čas na podujatí k dispozícii náš stánok v Starej tržnici: Poď sa hrať!, v ktorom si môžete spolu so svojimi deťmi vyskúšať niekoľko edukačných videohier a skúsiť naprogramovať aj vlastnú hru.

Pre viac informácií navštívte stránku Nocvyskumnikov.sk a potvrďte svoju účasť na udalosti na Facebooku.

Anna Mária Brijaková

Anna Mária je študentkou Informačných štúdií na Univerzite Komenského v Bratislave. Vo svojom voľnom čase rada číta, objavuje nové veci v informačnej sfére a taktiež krásu umenia v akejkoľvek podobe.