FIRST LEGO League spúšťa prihlasovanie na svoj jubilejný 10.ročník

FIRST LEGO League na Slovensku už 10. rok hľadá mladé talenty v oblasti robotiky. Registrácia je už spustená a potrvá až do 13.októbra 2017.

FIRST LEGO League (FLL) má na Slovensku už pomerne dlhú tradíciu. Ide o celosvetovo najväčšiu robotickú súťaž pre mladých vo veku 9-16 rokov. Tí pracujú v tímoch a najlepší postupujú do semifinálových či finálových kôl alebo dokonca až na celosvetový festival. Ich úlohou sa je pritom podľa zadaných úloh pripravovať v tíme, programovať a stavať roboty zo stavebníc LEGO, ktoré na súťaži predvedú.

Registrácia je už spustená

Témou tohto ročníka je Hydro Dynamics. Registrácia jednotlivých tímov, ktoré sa skladajú z troch až desiatich detí, je už spustená na stránke www.fll.sk (www.fll.sk/teams). Tím musí byť pritom pod vedením dospelej osoby – trénera. Úlohy, misie a samotné pravidlá by mali byť na stránke zverejnené začiatkom septembra.

O tom, že FLL je na Slovensku populárny, svedčí aj pomerne veľký záujem o túto súťaž. V minulom ročníku sa zapojilo do súťaže celkovo 23 tímov. Tak ako každý rok, aj tento budú regionálne turnaje prebiehať v Banskej Bystrici, Bratislave, Košiciach, Petržalke, Poprade, Žiari nad Hronom a v Žiline.

V čom sa súťaží?

Súťaž pozostáva zo štyroch častí:

  • Robot Design
  • Tímová práca
  • Prezentácia výskumného projektu
  • Robot Game

Každá časť má svoje vlastné podmienky a kritériá hodnotenia.

Pre viac informácií navštívte stránku http://www.fll.sk/

Anna Mária Brijaková

Anna Mária je študentkou Informačných štúdií na Univerzite Komenského v Bratislave. Vo svojom voľnom čase rada číta, objavuje nové veci v informačnej sfére a taktiež krásu umenia v akejkoľvek podobe.