Game Days 2021 prinesú nadšencom herného priemyslu hromadu zaujímavého programu

Game Days si tento rok návštevníci užijú od 25. do 27. novembra fyzicky v Košickom Kulturparku, ale aj online z pohodlia svojho domova.

Tešiť sa môžu všetci, ktorí sa chcú dozvedieť viac a nazrieť do sveta videohernej tvorby. O level vyššie sa posunú nielen začínajúci developeri, ale aj tí skúsení a na svoje si prídu aj investori a podnikavci.

Vyspovedajte zamestnancov legendárnej firmy Valve, ktorá prevádzkuje Steam, popremýšľajte o budúcnosti herného businessu a virtuálnych svetov spolu so šéfmi herných štúdii, či načerpajte novú inšpiráciu a energiu do ďalšej tvorby vďaka workshopom od Artoviska, Hemisféry, Sparringu a ďalších. Na svoje si prídu aj nadšenci nových technológií v hernom priemysle, nakoľko svoju prednášku tohto roku na festivale odprezentuje aj spoločnosť Metahuman, top firma v oblasti tvorby digitálnych charakterov a Jali, firma generujúca animácie tvárí na základe textu pre Cyberpunk 2077.

Konferencia Game Days sa dostáva nielen do povedomia developerov, ale aj do kultúry Košíc. Dôkazom toho je aj hlavný partner Art & Tech Days, festival mediálneho umenia, technológií a digitálnej kultúry.

Na tých najlepších čaká ocenenie Slovenská hra roka. Tento rok sa okrem iných v nomináciách objavili aj tituly ako YesterMorrow alebo Vaporum, ktoré vynikajú nielen v československom prostredí.

Registrovať sa je možné už dnes, na webe podujatia.

Najnovšie novinky o speakroch, workshopoch, súťažiach a sprievodnom programe nájdete na sociálnych sieťach Facebook, Instagram či Twitter.

Jakub Celušák

Jakub študoval Manažment a Marketing na Univerzite Komenského v Bratislave, zaujíma sa o všetky typy hier (nie len videohry), gamifikáciu a herný dizajn. Ak by vám mal odporučiť nejakú hru, pravdepodobne by to bola nejaká z týchto: Ingress, Portal 2, FTL: Faster than Light, alebo v Česku vyrobená stratégia Original War.