GAME EXPO 2016

18. až 20. 3. 2016 sa bude konať už 9. ročník unikátneho festivalu a výstavy GAME EXPO 2016, ktorého súčasťou je aj festival AnimeSHOW. Cieľom obidvoch podujatí je priblížiť fenomén popkultúry širokej verejnosti a predstaviť hry a ich rôzne formy, od spoločenských až po tie virtuálne.

Program je skutočne pestrý. Počas troch dní si návštevníci budú môcť pozrieť výstavu počítačových, spoločenských stolových, ale i kartových či tzv. L.A.R.P. hier. Pripravené sú taktiež rôzne prezentácie vývojárskych štúdií, odborné prednášky, besedy a príspevky na tému hier či turnaje a možnosť zahrať si najnovšie hry.

Čo sa týka AnimeSHOW, návštevníci sa môžu tešiť na sekcie, ako sú Anime, Japonsko, Sci-fi & Fantasy, Popkultúra a Kórea a rovnako ako každý rok, aj tento je pripravená kostýmová súťaž Cosplay, ktorej víťaz sa bude môcť zúčastniť európskeho finále v Londýne.

Počas festivalu sa bude premietať aj niekoľko filmov a zúčastniť sa je možné aj niekoľkých workshopov či zasúťažiť si v ďalších zaujímavých súťažiach.

Viacej informácií sa dozviete na stránke http://www.game-expo.sk/.

Anna Mária Brijaková

Anna Mária je študentkou Informačných štúdií na Univerzite Komenského v Bratislave. Vo svojom voľnom čase rada číta, objavuje nové veci v informačnej sfére a taktiež krásu umenia v akejkoľvek podobe.