Hasiči kontrolovali bezpečnosť slovenských escape rooms

Hasičský a záchranný zbor vykonal počas jari 48 protipožiarnych kontrol v escape rooms po celom Slovensku. Informovalo o tom Prezídium hasičského a záchranného zboru na svojich sociálnych sieťach.

Hasiči pri kontrolách zistili, že iba približne každá desiata úniková miestnosť je vybavená prenosným hasiacim prístrojom, núdzovým osvetlením, požiarnym uzáverom, hadicovým zariadením a elektrickým požiarnym systémom. V niektorých únikových miestnostiach sa počas hry používal otvorený oheň v blízkosti horľavých materiálov.

V priebehu akcie hasiči odporučili prevádzkovateľom únikových miestností zavedenie viacerých opatrení. Celkovo zaevidovali 106 organizačných alebo technických nedostatkov a uložili tri pokuty v celkovej výške 700 eur.

Od nedávneho nešťastia v Poľsku sa ľudia oprávnene zaujímajú o riziká spojené s escape rooms. Ich prevádzkovateľov sme v našom dvojčlánku preto vyspovedali aj my. Prečítajte si rozhovory, v ktorých sa s nimi rozprávame o tom, ako sa starajú o bezpečnosť hráčov, ale aj o ďalších zaujímavých témach.

Únikové hry: Odkiaľ pochádzajú a sú na Slovensku bezpečné?

 

Petra Stračiaková

Petra vyštudovala filmovú scenáristiku na VŠMU a okrem umeleckých projektov sa venuje aj komunikácii v online priestore. Silné príbehy, charaktery a budovanie vzťahov ju dokážu nadchnúť v hrách, filmoch, knihách aj v skutočnom živote. Jej obľúbený žáner je RPG, no nechá sa nahovoriť takmer na hocičo. Videohry, zvlášť tie pre viac hráčov, vníma ako nový rozmer reality.