Vieš kódiť a chceš spraviť dobrú vec? Hľadá sa programátor edukačnej hry

Hra z dielne človeka, ktorý sa rozhodol sám vytvoriť edukačnú hru. V nej si deti ale aj dospelí vymaľúvajú obrázky v pixeloch. Tento už takmer hotový projekt hľadá programátora, ktorým môžeš byť aj ty!

Edukačné hry, ktoré sa navyše niečím odlišujú, nás vždy zaujmú. Toto je prípad aj Miloša Danka, grafika, ktorý už predtým vydal knihu Maľované puzzle – obrázkové hlavolamy. Tentoraz zamenil tlačenú formu za tú digitálnu a rozhodol sa vytvoriť mobilnú aplikáciu. V nej je hlavným cieľom vyfarbovanie pixelov podľa určitého princípu. Výhoda oproti klasickým omaľovánkam je v tom, že hráč na začiatku nevie, aký obrázok si zvolil a dozvedá sa to až postupným vyfarbovaním.

tpg03

Vekovo je hra určená pre kohokoľvek, najviac ju ale určite ocenia deti, keďže obsahuje aj mód, v ktorom dokáže vyfarbiť obrázok už 5-6 ročné dieťa. To, za akú dlhú dobu sa hráčovi podarí obrázok vyfarbiť, závisí od veľkosti, typu obrázka a schopnosti hráča. Na dosiahnutie rýchlejšieho času vyfarbenia je potrebná určitá logická nadväznosť postupov, čím sa aplikácia stáva zaujímavou aj pre staršie deti alebo dospelých.

unnamed-1

Aplikácia prechádza finálnym vývojom, ale na to, aby bola dokončená, potrebuje šikovného programátora. Ak si myslíš, že tvoje schopnosti dokážeš využiť pre takúto dobrú vec, ozvi sa nám alebo Milošovi na jeho e-mail: milosdanko@gmail.com

 

 

Anna Mária Brijaková

Anna Mária je študentkou Informačných štúdií na Univerzite Komenského v Bratislave. Vo svojom voľnom čase rada číta, objavuje nové veci v informačnej sfére a taktiež krásu umenia v akejkoľvek podobe.