Hraj sa: Nová hra, ktorá vašim deťom predstaví pamiatky v Bratislave

Ako spoznať najznámejšie pamiatky v Bratislave a aj sa pri tom zabaviť? Nová mobilná aplikácia Hraj sa, vám s tým pomôže.

Hraj sa je dielo Bratislavského kultúrneho a informačného strediska. Vyvíjali ju odborníci, medzi ktorých patrí aj slovenský Gaming guru a zároveň jeden z našich redaktorov – Silvester Buček. Ide o vzdelávaciu aplikáciu, ktorá pri objavovaní hlavného mesta využíva satelitnú navigáciu. Určená je pre deti od 6 do 12 rokov.

Jej hrateľnosť je obohatená hádankami a rôznymi zaujímavosťami o niekoľkých najznámejších pamiatkach. Jej výhodou je dostupnosť aj v anglickom a nemeckom jazyku.

Princíp hry je jednoduchý

Hra vôbec nie je komplikovaná. Vašou úlohou je navštíviť vybrané pamiatky, ktoré sú vyznačené na mape a zodpovedať na otázky viažuce sa ku konkrétnej pamiatke. Hra má dokopy 10 stanovíšť, ktoré sú presne ohraničené trojuholníkom (asi 20 metrov). Zdrojom máp sú Google mapy. Pre jej plné fungovanie sa vyžaduje aktívne GPS a mobilné dáta.

hraj-sa

Celá hra trvá asi hodinku, otázky nie sú príliš náročné, ale za to nápadité (deti sa potrápia s hľadaním alebo počítaním). Výnimočnosť Hraj sa spočíva v kvalitnej grafike, čo spozorujete, ak si prezriete jej jednotlivé kresby. Ak hru celú prejdete (tzn. navštívite všetky stanovištia), môžte si vytvoriť “dekrét”, ktorý vám príde na mail.

Autori rozmýšľajú nad rozšírením

Autori by v rozširovaní hry radi pokračovali. Snáď sa teda môžeme tešiť na ďalšie otázky a pamiatky, ktoré Bratislava ukrýva. Okrem tejto hry, je v príprave hra venovaná 150.výročiu Múzea mesta Bratislavy, ktorá je určená skôr pre mladistvých. Jej pracovný názov je Young city a vyjsť by mala už túto jeseň.

Hraj sa si môžete stiahnuť pre Android aj iOS

Anna Mária Brijaková

Anna Mária je študentkou Informačných štúdií na Univerzite Komenského v Bratislave. Vo svojom voľnom čase rada číta, objavuje nové veci v informačnej sfére a taktiež krásu umenia v akejkoľvek podobe.