Humanitárna organizácia Človek v ohrození sprístupnila materiály pre online výuku

Vzdelávacie sekcie Človeka v ohrození sa v reakcii na uzavretie škôl počas epidémie COVID-19 rozhodli poskytnúť svoje výukové materiály pre učiteľov a rodičov zdarma. 

Vďaka programom Jeden svět na školách a Varianty sú k dispozícii podklady pre mediálne vzdelávanie, výuku moderných dejín, ľudské práva, globálne rozvojové vzdelávanie, podporu aktívneho občianstva, ale napríklad aj obsiahly kurz o klimatickej zmene. Voľne dostupných je tak 1150 lekcií, 270 filmov a videí, online knižnica pre učiteľov, knihy pre deti, e-learningy a čoskoro sa môžeme tešiť aj na webináre. 

Prehľad všetkých dostupných materiálov a ďalšie potrebné informácie nájdete na českom webe Člověka v tísni.

Slovenské krídlo organizácie zase zhromažďuje materiály na učenie matematiky, geografie, občianskej náuky, dejepisu, umenia a kultúry, výtvarnej a hudobnej výchovy či biológie. Tešiť sa však môžete napríklad aj na dokumentárne filmy festivalu Jeden svet s metodickými príručkami. Viac informácií nájdete na vzdelávacích stránkach Človeka v ohrození.

 

Petra Stračiaková

Petra vyštudovala filmovú scenáristiku na VŠMU a okrem umeleckých projektov sa venuje aj komunikácii v online priestore. Silné príbehy, charaktery a budovanie vzťahov ju dokážu nadchnúť v hrách, filmoch, knihách aj v skutočnom živote. Jej obľúbený žáner je RPG, no nechá sa nahovoriť takmer na hocičo. Videohry, zvlášť tie pre viac hráčov, vníma ako nový rozmer reality.