Harry Potter Coding Kit spoločnosti Kano vás naučí kúzelne programovať

Kano predstavuje na trhu jednu z najznámejších firiem predávajúcu sady na programovanie. Tentoraz sa rozhodli inšpirovať obľúbenou rozprávkou Harry Potter a pri programovaní využiť čarovné praktiky.

Harry Potter Kano Coding Kit je súprava hardvérových súčastí v podobe čarovného prútika, ktorý si deti musia sami poskladať. Jeho jedinečnosť spočíva v integrovanom gyroskope, akcelometri a magnetometri. Tieto tri súčasti zabezpečujú synchronizáciu pohybu, uhla, rýchlosti a smeru, vďaka čomu je možné programovanie ovládať. Pripojenie k počítaču či tabletu je prostredníctvom bluetooth.

Programujú sa aj vlastné kúzla

Hra obsahuje niekoľko kúziel, ktoré deti určite poznajú. Hráči pomocou pohybu prútika vytvárajú kódy najznámejsích kúziel, môžu však vytvárať aj svoje vlastné. O tie sa budú môcť podeliť online s ďalšími používateľmi.

Okrem rozprávky o mladom kúzelníkovi sa očakáva rozšírenie o sériu Fantastických zverov, ktoré prednedávnom boli hitom kín.

Ak ste nedočkaví, súpravu si môžete predobjednať za cenu 100 dolárov. Do obchodov sa hra dostane 1. októbra. Pre viac informácií navštívte oficiálnu stránku Kano.

Anna Mária Brijaková

Anna Mária je študentkou Informačných štúdií na Univerzite Komenského v Bratislave. Vo svojom voľnom čase rada číta, objavuje nové veci v informačnej sfére a taktiež krásu umenia v akejkoľvek podobe.