Karlova univerzita zakladá herné štúdio Charles Games

Nové štúdio Charles Games sa bude venovať nezávislej tvorbe, komercializácii počítačových hier, ale tiež podpore mladých vývojárskych tímov. V portfóliu CG sa objaví napríklad oceňovaná edukatívna hra Attentat 1942, ale aj jej pokračovanie s názvom Svoboda 1945.

“Ťažisko vlastnej tvorby Charles Games bude vždy v spracovávaní silných príbehov zo súčasnosti. U študentských projektov počítame aj s experimentálnou tvorbou,” objasnil jednateľ a hlavný programátor štúdia Dr. Jakub Gemrot. Pilotným študentským projektom sa stane Silicromrades od tímu Outside the Fox. V tejto akčnej kooperatívnej hre sa roboti vzbúria proti mocnej kafkovskej byrokracii. 

“Založenie Charles Games je pre nás malý zázrak, ktorý by sa nestal bez otvorenosti ľudí okolo nás novým myšlienkam. Veľká vďaka patrí historikom z Ústavu pre súčasné dejiny Akadémie vied Českej republiky, bez ktorých by hry ako Attentat 1942 či Svoboda 1954 nevznikli. Podobne pomohlo aj financovanie fázy proof-of-concept z projektu GAMA od Technologickej agentúry ČR,” poďakoval sa riaditeľ CG Lukáš Kolek.

Petra Stračiaková

Petra vyštudovala filmovú scenáristiku na VŠMU a okrem umeleckých projektov sa venuje aj komunikácii v online priestore. Silné príbehy, charaktery a budovanie vzťahov ju dokážu nadchnúť v hrách, filmoch, knihách aj v skutočnom živote. Jej obľúbený žáner je RPG, no nechá sa nahovoriť takmer na hocičo. Videohry, zvlášť tie pre viac hráčov, vníma ako nový rozmer reality.