Kiddle – vyhľadávač pre deti

Dnes je už snáď nepredstaviteľné používať  internet bez toho, aby sme využívali Google. Pre dospelých sa tento vyhľadávač stal zdrojom informácií, tých správnych i nesprávnych, vhodných a rovnako nevhodných, a to najmä pre deti. A práve kvôli tým nevhodným vznikol Kiddle – vyhľadávač pre deti eliminujúci nevhodný obsah.

 

Prvé výsledky, ktoré deťom Kiddle ponúkne, sú vždy z bezpečnostných stránok určených pre deti. Ďalšie výsledky predstavujú stránky, ktoré sú písané jednoduchým jazykom tak, aby im deti rozumeli. Kiddle ponúka výsledky aj pre rodičov, prechádzajúce taktiež kontrolou. Podobne ako Google má aj tento vyhľadávač nastavenú kategorizáciu a teda deti sa môžu rozhodnúť, čo presne chcú vyhľadávať (webové stránky, obrázky, videá a správy). Dizajn je prívetivý, podobný ako má Google, napriek tomu, že nie je jeho tvorcom. Snáď jedinou nevýhodou je jeho prispôsobenie sa iba anglickému jazyku. Na druhej strane si však deti môžu svoju angličtinu precvičiť aj takto.

 

Oficiálna stránka Kiddle: http://www.kiddle.co/

Na nevhodné vyhľadávanie je Kiddle dostatočne pripravený

Na nevhodné vyhľadávanie je Kiddle dostatočne pripravený

Anna Mária Brijaková

Anna Mária je študentkou Informačných štúdií na Univerzite Komenského v Bratislave. Vo svojom voľnom čase rada číta, objavuje nové veci v informačnej sfére a taktiež krásu umenia v akejkoľvek podobe.