Mesto Trnava vydalo originálnu GPS hru Mocný opasok

Návštevu Trnavy si od polovice júla môžete spestriť zaujímavým zážitkom. Mesto vytvorilo interaktívnu GPS hru Mocný opasok, vďaka ktorej spoznáte s mobilom v ruke zákutia miestnych hradieb.

Hra obsahuje rôzne zaujímavé fakty z dejín stredovekej Trnavy a môže tak slúžiť ako dobrodružná učebnica histórie. Ako to funguje? Na začiatku získate krycie stredoveké meno a podľa indícií hľadáte okolo tehlových hradieb kľúč, aby ste mohli do Trnavy pustiť jedného z najväčších pánov Uhorska – kráľa Ľudovíta z Anjou.

Na hre pracoval veľký realizačný tím a je dostupná v slovenskej aj anglickej verzii. Hráči sa môžu tešiť na približne 60 – 90 minútovú prechádzku Trnavou, sedem súsoší, sedem interaktívnych úloh a originálnu odmenu na konci.

Hra je voľne dostupná na webe hradby.trnava.sk.

Petra Stračiaková

Petra vyštudovala filmovú scenáristiku na VŠMU a okrem umeleckých projektov sa venuje aj komunikácii v online priestore. Silné príbehy, charaktery a budovanie vzťahov ju dokážu nadchnúť v hrách, filmoch, knihách aj v skutočnom živote. Jej obľúbený žáner je RPG, no nechá sa nahovoriť takmer na hocičo. Videohry, zvlášť tie pre viac hráčov, vníma ako nový rozmer reality.