Minecraft dostupný aj pre virtuálnu realitu

Firma Oculus Rift vyrábajúca zariadenia na virtuálnu realitu pred dvomi dňami predstavila novinku. Je ňou Minecraft: Gear VR Edition.

Hra Minecraft je už všetkým dobre známa. A ak nie, tu je naša recenzia, ktorá vás privedie do tajov tohto “kockatého” sveta. Odteraz je možné túto hru hrať aj vo virtuálne realite. John Carmack, americký programátor hier, hovorí o tom, prečo je tento moment tak výnimočný: “Minecraft je hra, do ktorej sa môžete obrazne ale i doslova ponoriť. V skutočnosti, moja najsilnejšia spomienka na VR je tá, kedy som začal preskúmavať Minecraft pomocou Gear VR. Zažitie Minecraftu vo VR ho mení z abstraktnej aktivity na vnútorné precítenie, kedy pocit z hrania hry je nahradený bytím v hre samotnej. Preskúmávanie sveta a nájdenie creepera na teba zanechá veľmi silný dojem. Nekonečné svety, ktoré boli preskúmané, tvarované a zdieľané milionmi ľudí, teraz prechádzajú do VR; znie to trochu ako legendárny Metaverse.”

MinecraftGVR_Multiplayer

Na trhu sú dostupné dve alternatívy hrania. Prvou je hranie mobilnej verzie Minecraft: Pocket Edition prostredníctvom Samsung Gear VR, druhou zariadenie Oculus Rift pri ktorej je potrebné zakúpiť si verziu Minecraftu pre VR priamo cez Oculus Store.

Anna Mária Brijaková

Anna Mária je študentkou Informačných štúdií na Univerzite Komenského v Bratislave. Vo svojom voľnom čase rada číta, objavuje nové veci v informačnej sfére a taktiež krásu umenia v akejkoľvek podobe.