Minulý víkend sa konal 1. ročník Bratislava Game Jam

V dňoch 11. – 13. decembra 2015 sa v priestoroch Goetheho inštitútu konal 1. ročník Bratislava Game Jam s témou edukatívne hry zamerané na rozvoj jazyka. Game jam pritom predstavuje stretnutie herných vývojárov, herných scenáristov, programátorov a grafikov, ktorých hlavným cieľom je vytvoriť hru v obmedzenom čase, v tomto prípade 48 hodín.

Súčasťou tohto stretnutia bola aj séria krátkych prednášok Šimona Šicka z Pixel Federation, ktorý hovoril o svojom pohľade na úspech a následne v sobotu prednáška Jána Kadanca s Mátyásom Csernákom z Grand Beats o význame zvuku v hre. V nedeľu sa konalo samotné vyhodnotenie hier. Členovia víťazného tímu získali New Nintendo 3DS, ktoré venovala spoločnosť Pixel Federation, webhosting od WebSupportu a knihy od Slovenskej národnej galérie. Vďaka spolupráci s organizáciou Edulab budú o výsledných hrách informované tisícky učiteľov po celom Slovensku. Výber tej najlepšej hry však vôbec nebol ľahký. Po dlhšom rozhodovaní sa odborná porota zhodla a výhercom sa stal mladý tím Noha v mede s hrou Pes mi zožral úlohu, ktorú si môžete stiahnuť zadarmo.

 

 

 

Anna Mária Brijaková

Anna Mária je študentkou Informačných štúdií na Univerzite Komenského v Bratislave. Vo svojom voľnom čase rada číta, objavuje nové veci v informačnej sfére a taktiež krásu umenia v akejkoľvek podobe.