Mladý chlapec zarába natáčaním videí na Youtube milióny

Evan, ktorý má iba 9 rokov zarába viacej peňazí, ako mnoho dospelých. Jeho “prácou” je točenie vlastných videí, ktoré pridáva na  svoj kanál EvanTubeHD. Za svoj zárobok totiž vďačí YouTube partnerskému programu, ktorý vkladá do videí odkazy na reklamy, a ak sú tieto videá populárne, je možné takto zarábať aj milióny ročne.Adorable: The YouTube channel has become a hit with both kids and parents alike thanks to Evan and his on-camera performances

Evan začínal so svojím “biznisom” v roku 2011. Na začiatku ani len netušil, aký úspech budú mať jeho videá, keďže jeho prvotným zámerom bolo podeliť sa so svojimi videami o Angry birds s kamarátmi. Za niekoľko rokov sa mu podarilo získať viac ako milión odberateľov a dosiahnúť viac ako miliardu zhliadnutí.

Jeho videá sa orientujú na mladých divákov a väčšinou v nich predstavuje rozličné hračky, rozpráva o nich a aj o tom, ako s nimi správne zaobchádzať a ceniť si ich. Okrem tohto kanála Evan spravuje ďalšie dva o bežnom živote ich rodiny – EvanTubeRaw, v druhom – EvanTubeGaming vystupuje ako zanietený hráč počítačových hier, ktoré pri hraní vtipne komentuje.

The videos also help out parents wondering what toy to buy for their children or as a gift for someone 

 

Anna Mária Brijaková

Anna Mária je študentkou Informačných štúdií na Univerzite Komenského v Bratislave. Vo svojom voľnom čase rada číta, objavuje nové veci v informačnej sfére a taktiež krásu umenia v akejkoľvek podobe.