Na Slovensko prichádza streamovacia služba xCloud od Microsoftu

Už o dva týždne bude spustená nová streamovacia služba xCloud od Microsoftu. Slovensko patrí medzi krajiny, v ktorých bude sprístupnená ako prvá. xCloud sa tak stane priamou konkurenciou Google Stadie.

O čo ide? Obe služby prinášajú nový, cloudový typ gamingu. Vaša hra vďaka nemu beží na vzdialenom servery, zatiaľ čo do vášho zariadenia sa len streamuje. Služby tak majú potenciál odstrániť vysoké hardvérové nároky, no ešte stále majú množstvo priestoru na zlepšovanie.

xCloud bude súčasťou balíka predplatného xbox Game Pass Ultimate. V prvom kole sa sprístupní na zariadenia s operačným systémom Android, ku ktorým si hráči budú môcť pripojiť rôzne typy ovládačov. Na iPhonoch sa hry zo vzdialených serveroch zrejme zahráme až v októbri.

 

Petra Stračiaková

Petra vyštudovala filmovú scenáristiku na VŠMU a okrem umeleckých projektov sa venuje aj komunikácii v online priestore. Silné príbehy, charaktery a budovanie vzťahov ju dokážu nadchnúť v hrách, filmoch, knihách aj v skutočnom živote. Jej obľúbený žáner je RPG, no nechá sa nahovoriť takmer na hocičo. Videohry, zvlášť tie pre viac hráčov, vníma ako nový rozmer reality.