Na Slovensku vzniklo nové herné štúdio Nine Rocks Games

V Bratislave pribudlo nové herné štúdio Nine Rocks Games. Otvorila ho rakúska vydavateľská skupina THQ Nordic, ktorá je súčasťou Embracer Group.

Tá vlastní viaceré svetoznáme frančízy ako napríklad Metro či Gothic. THQ Nordic nedávno odkúpila aj české Warhorse Studios, ktoré stojí za úspešnou hrou Kingdom Come: Deliverance.

Nine Rocks Games vzniká na základoch slovenského štúdia Cauldron a povedie ho jeho zakladateľ David Durčák. Ten sa nám so svojim tímom predstavil už v 90. rokoch titulmi ako Quadrax a Spellcross, neskôr Soldier of Fortune: Payback, Conan či Battle Isle. Neskôr pôsobil v Bohemia Interactive ako vedúci projektu DayZ.

Nové štúdio ohlásilo práce na hre na pomedzí žánrov survival a strieľačky, no detaily zatiaľ nie sú známe.

 

Petra Stračiaková

Petra vyštudovala filmovú scenáristiku na VŠMU a okrem umeleckých projektov sa venuje aj komunikácii v online priestore. Silné príbehy, charaktery a budovanie vzťahov ju dokážu nadchnúť v hrách, filmoch, knihách aj v skutočnom živote. Jej obľúbený žáner je RPG, no nechá sa nahovoriť takmer na hocičo. Videohry, zvlášť tie pre viac hráčov, vníma ako nový rozmer reality.