Nintendo Labo prichádza so súpravou na virtuálnu realitu

Už 12. apríla prichádza na trh nová sada zo série Nintendo Labo. S kartónovými skladačkami sa tentokrát vyberieme do sveta virtuálnej reality.

 

Hračky zo setov Nintendo Labo sú vyrobené z kartónu a slúžia ako zábavné rozšírenie ku konzole Nintendo Switch. V minulosti si mohli deti v rámci troch rôznych súprav poskladať motorku, klavír, dom či rybársku udicu.

Základná verzia nového VR setu bude obsahovať okuliare na virtuálnu realitu a kartónový kanón. V rozšírených balíčkoch sa objavia aj skladačky, ktoré deťom umožnia vcítiť sa do kože slona alebo vtáčika. Všetkých šesť hračiek bude možné zakúpiť aj naraz vo zvýhodnenom veľkom balení.

Skladačky Nintento Labo umožňujú kreatívne využiť čas – či už pri skladaní alebo pri samotnej hre. Nevýhodou je materiál a cena, ktorá ho nereflektuje. Základná verzia VR setu by mala stáť do 40 eur, verzia so všetkými šiestimi hračkami až okolo 80 eur.

Petra Stračiaková

Petra vyštudovala filmovú scenáristiku na VŠMU a okrem umeleckých projektov sa venuje aj komunikácii v online priestore. Silné príbehy, charaktery a budovanie vzťahov ju dokážu nadchnúť v hrách, filmoch, knihách aj v skutočnom živote. Jej obľúbený žáner je RPG, no nechá sa nahovoriť takmer na hocičo. Videohry, zvlášť tie pre viac hráčov, vníma ako nový rozmer reality.