Nová spoločenská hra Cowboys & Commies si uťahuje zo studenej vojny

Dizajnéri z týmu Mutual Distraction predstavili novú kartovú hru Cowboys & Commies. Tá si uťahuje z postáv a udalostí studenej vojny.

Aj keď sa jedná o rýchlu a zábavnú hru, podľa tvorcov je v nej kľúčová stratégia. Kovbojov a komunistov proti sebe môžu postaviť dvaja až štyria hráči a celý súboj im zaberie približne 25 až 45 minút. Hra obsahuje ručne kreslené karikatúry 32 svetových lídrov – môžete tak proti sebe postaviť napríklad Stalina a Nixona, pričom vám škodí Fidel Castro.

“Histórii sme sa v našej tvorbe venovali už počas našej práce na Attentate 1942. Tentokrát sme chceli vytvoriť hru, ktorá je odľahčená a pobaví ako hráčov kartových hier, tak fanúšikov histórie,” povedal Lukáš Kolek, jeden z dizajnérov hry.

Cowboys & Commies vychádza v angličtine, k dispozícii však budú aj české pravidlá. Hru môžete podporiť na crowdfundingovej platforme Kickstarter

 

Petra Stračiaková

Petra vyštudovala filmovú scenáristiku na VŠMU a okrem umeleckých projektov sa venuje aj komunikácii v online priestore. Silné príbehy, charaktery a budovanie vzťahov ju dokážu nadchnúť v hrách, filmoch, knihách aj v skutočnom živote. Jej obľúbený žáner je RPG, no nechá sa nahovoriť takmer na hocičo. Videohry, zvlášť tie pre viac hráčov, vníma ako nový rozmer reality.