Poľsko pridá do zoznamu odporúčanej literatúry videohru This War of Mine

Poľsko ako prvá krajina na svete pridá do oficiálneho zoznamu odporúčanej literatúry videohru. Pôjde o kritikmi uznávaný titul This War of Mine.

Radostnú správu oznámil na návšteve varšavského štúdia 11 bit studios premiér Mateusz Morawiecki. “Na rozdiel od iných počítačových hier – kde dominuje strieľanie, naháňačky, rýchle autá a ďalšie strieľanie – v tejto hre je množstvo reflexie a situácií, v ktorých sa dostávame do roly človeka, ktorý musí prežiť vojnu,” povedal Morawiecki. Spomenul tiež, že videohry môžu byť rovnako dôležité ako knihy a mladým ľuďom pomáhajú predstaviť si isté situácie, do ktorých by sa inak možno nikdy nedostali.

Titul This War of Mine vyšiel v roku 2014 a zožal množstvo úspechov u odbornej aj širokej verejnosti. Na rozdiel od väčšiny vojnových hier sa v nej neocitáte v koži bojovníka, ale civilistu.

O videohre sme niekoľkokrát písali aj vo Vĺčatách.sk. Prečítajte si našu recenziu alebo rozhovor s Pawlom Miechowskim a Wojciechom Setlakom z 11bit studios.

 

Petra Stračiaková

Petra vyštudovala filmovú scenáristiku na VŠMU a okrem umeleckých projektov sa venuje aj komunikácii v online priestore. Silné príbehy, charaktery a budovanie vzťahov ju dokážu nadchnúť v hrách, filmoch, knihách aj v skutočnom živote. Jej obľúbený žáner je RPG, no nechá sa nahovoriť takmer na hocičo. Videohry, zvlášť tie pre viac hráčov, vníma ako nový rozmer reality.