Pozrite si sériu videí o faktoch, ktoré inšpirovali hry Assasin’s Creed

Séria Assassin’s Creed nás za posledných trinásť rokov previedla širokým spektrom významných historických udalostí.

V hrách sme navštívili staroveké Grécko či Egypt, viktoriánske Anglicko, Osmanskú ríšu, preplavili sme sa s pirátmi po Karibiku, zapojili sa do francúzskej revolúcie a obdivovali taliansku renesanciu.

Aj keď je každá hra Assasin’s Creed inšpirovaná dejinami a mnohé z miest sú vernou kópiou skutočných architektonických pamiatok, stále sa jedná o fiktívne diela. Tvorcovia preto spustili sériu videí, v ktorých sa dozviete viac o faktoch, ktoré hry inšpirovali.

Nejedná sa však ani zďaleka o prvý edukačný počin z dielne Ubisoftu. Už v roku 2018 tvorcovia  do hry Assasin’s Creed: Origins implementovali takzvanú “Discovery Tour”. Tento herný mód odstránil akčné herné prvky a nahradil ich komentovanými prehliadkami, ktoré boli napísané odborníkmi na staroveký Egypt. Viac sa o móde dočítate v našom samostatnom článku.

Petra Stračiaková

Petra vyštudovala filmovú scenáristiku na VŠMU a okrem umeleckých projektov sa venuje aj komunikácii v online priestore. Silné príbehy, charaktery a budovanie vzťahov ju dokážu nadchnúť v hrách, filmoch, knihách aj v skutočnom živote. Jej obľúbený žáner je RPG, no nechá sa nahovoriť takmer na hocičo. Videohry, zvlášť tie pre viac hráčov, vníma ako nový rozmer reality.