Redaktorka Vĺčatá.sk, Mária Kadlecová, bude na konferencii pre učiteľov „Škola na dotyk LIVE 3″

Konferenciu Škola na dotyk LIVE 3 organizuje Edulab pre učiteľov z celého Slovenska už po tretí krát. Tento krát sa konferencia bude konať v Košiciach 10.12. v priestoroch Kasárne/Kulturpark. Jej tohtoročné zameranie bude na súčasné vzdelávanie z pohľadu koncepcie Blended Learning (zmiešaného učenia), ktorej základnou filozofiou je možnosť voľby a výberu najvhodnejších metód a foriem vyučovania. Na konferencii bude mať príspevok aj naša redaktora, Mária Kadlecová. Držíme jej palce!

O čom presne bude Mária Kadlecová na konferencii hovoriť?

EDUTAINMENT – ako na to?
Mgr.art. Mária Kadlecová; Vĺčatá.sk

Autorka príspevku odprezentuje pestrú paletu videohier, ktoré majú aj výchovný a vzdelávací rozmer. Videohry na rôznych digitálnych zariadeniach vnímajú mnohí dospelí ako zlodejov času, obávajú sa, že hranie nemá pridanú hodnotu. Tento mýtus postupne úspešne vyvracajú pedagógovia a výskumníci po celom svete. Pokiaľ pedagóg vie, čo má hraním žiak dosiahnuť, vhodne zvolená videohra je silným nástrojom v jeho rukách. Musí však vedieť, ako na to…

Ľubica Drangová

Ľubica Drangová / koordinátorka projektu Vĺčatá.sk / študovala na VŠMU odbor divadelný manažment a na HUMAK v Turku. V organizácii Mladý pes väčšinou vymýšľa dramaturgiu, navrhuje kreatívne technologické riešenia, organizuje podujatia a spája ľudí v prospech dobrého projektu.