Slováci ukazujú, že aj triedenie odpadu môže byť zábava

Vo virtuálnej realite môže byť aj triedenie odpadu zábavné. Novú hru s touto tematikou vyvinula spoločnosť Moving Interactive Media v spolupráci s FIIT STU a OZ Príroda na dotyk.

V jednoduchej hre stojíte za triediacou linkou a musíte sa rýchlo rozhodovať, ako roztriediť rôzne druhy odpadu. Za správne zatriedenie zbierate body a na konci každého levelu vidíte, koľko nových vecí vďaka vami vyseparovanému odpadu vzniklo recykláciou. 

VR hra je momentálne dostupná v priestoroch STU a od septembra ju budú tvorcovia prezentovať na stredných a základných školách. Žiaci si popri hraní vypočujú aj zaujímavú prednášku o triedení odpadu.

 

Petra Stračiaková

Petra vyštudovala filmovú scenáristiku na VŠMU a okrem umeleckých projektov sa venuje aj komunikácii v online priestore. Silné príbehy, charaktery a budovanie vzťahov ju dokážu nadchnúť v hrách, filmoch, knihách aj v skutočnom živote. Jej obľúbený žáner je RPG, no nechá sa nahovoriť takmer na hocičo. Videohry, zvlášť tie pre viac hráčov, vníma ako nový rozmer reality.