Na Slovensku štartuje inovatívny projekt NIMBUS využívajúci pri učení hry

Bratislava, 31. máj 2017 – Občianske združenie Edufactory a Nezisková organizácia Edulab štartujú na Slovensku jedinečný projekt – putovný autobus. Ten v októbri  navštívi tri slovenské mestá – Košice, Žilinu a Bratislavu a umožní učiteľom a žiakom základných škôl vyskúšať si hravé učenie v praxi.

Tlačová konferencia

„V NIMBUSe budú mať učitelia aj žiaci možnosť vyskúšať si hry, hravé systémy a vzdelávacie koncepty. Na viacerých ukážkach predstavíme, ako hra a hravý prístup zvyšuje angažovanosť detí, buduje k vzdelávaniu aktívny prístup a upevňuje využívanie získaných vedomostí v bežnom živote,“ hovorí Lucia Šicková, programová riaditeľka Edufactory.

Program NIMBUSu je celodenný a pozostáva z aktivít, ktoré vedú vývojári edukačných hier, autori nových vzdelávacích systémov a zahraničné partnerské organizácie. Každá  z aktivít reprezentuje inovatívnu techniku a prístup vo vzdelávaní. Partnerom projektu je aj svetoznámy fínsky podnikateľ a vizionár Peter Vesterbacka: „Som veľmi rád, že aktivity Linghtneer a Fun Academy, ktoré sú postavené na úspešnom fínskom modeli vzdelávania, môžeme predstaviť aj na slovenských školách a dokázať tak v praxi, že zábavné učenie skutočne funguje“.

Do projektu sa môžu zapojiť základné školy z uvedených miest a okolia. „Na stránke www.nimbus.land je už spustená registrácia, ktorú uzavrieme 30. júna. Následne budeme s vybranými školami komunikovať. NIMBUS začne svoju púť  2. októbra v Košiciach,  pokračovať budeme 3. a 4. októbra v Žiline a skončíme 5. a 6. októbra v  Bratislave,“ približuje Ján Machaj, riaditeľ EDULAB.

Súčasťou projektu budú aj odborníci z našej redakcie.

Anna Mária Brijaková

Anna Mária je študentkou Informačných štúdií na Univerzite Komenského v Bratislave. Vo svojom voľnom čase rada číta, objavuje nové veci v informačnej sfére a taktiež krásu umenia v akejkoľvek podobe.