Stavebnica LEGO: Hidden Side vstúpi na trh aj s rozšírenou realitou

LEGO Group predstavila novú stavebnicu Hidden Side. Jej súčasťou je mobilná aplikácia s rozšírenou realitou (AR), ktorá deťom umožní skúmať strašidelné záhady aj vo virtuálnom svete.

Stavebnica obsahuje osem detailných modelov budov, ktoré majú temnú stránku – ukrývajú sa v nich duchovia. Do kyberpriestoru plného tajomstiev môžu deti vstúpiť pomocou mobilnej AR aplikácie, pričom LEGO sľubuje plynulé spojenie digitálneho a fyzického rozmeru. Súčasťou stavebnice sú rôzne pohyblivé prvky, ktorými môžu hráči manipulovať a virtuálne prostredie na to bezprostredne reaguje.

Aplikácia umožní deťom hrať za jednu z dvoch postáv – Jacka alebo Parker. Ich úlohou je skúmať mesto Newbury a riešiť paranormálne záhady, ktoré nie sú viditeľné voľným okom. V hre sa striedajú pokojnejšie časti s akčnejšími momentmi, akými je napríklad lov duchov. Súčasťou balíčka sú samozrejme aj figúrky, zasadené do prepracovaných príbehov.

Stavebnica Hidden Side je vhodná pre deti staršie ako sedem rokov a v obchodoch sa objaví v lete roka 2019. Cenou by sa nemala líšiť od tradičných LEGO výrobkov, pričom aplikáciu s rozšírenou realitou bude možné stiahnuť zadarmo na App Store alebo Google Play. Na to, aby vám bezchybne fungovala, bude potrebovať telefón minimálne na úrovni Galaxy S7 alebo iPhone 6.

Petra Stračiaková

Petra vyštudovala filmovú scenáristiku na VŠMU a okrem umeleckých projektov sa venuje aj komunikácii v online priestore. Silné príbehy, charaktery a budovanie vzťahov ju dokážu nadchnúť v hrách, filmoch, knihách aj v skutočnom živote. Jej obľúbený žáner je RPG, no nechá sa nahovoriť takmer na hocičo. Videohry, zvlášť tie pre viac hráčov, vníma ako nový rozmer reality.