Súťaž Junior Internet 2016 sa koná aj tento rok

Súťaž Junior Internet 2016 organizuje Asociácia pre mládež, vedu a techniku (AMAVET). Tento rok sa bude konať už 11. ročník tejto zaujímavej súťaže, kedy sa žiaci zo základných a stredných škôl môžu prihlásiť so svojimi prácami v rôznych kategóriách.

Je to skvelá príležitosť pre tých, ktorých zaujíma tvorba webových stránok, programovanie, internetová grafika a dizajn, písanie textov a blogov na webe či tvorba mobilných a internetových stránok so vzdelávacím obsahom. Prihlásiť sa pritom môžu jednotlivci, ale aj tímy s maximálnym počtom troch autorov do 18. 2. 2016. Výsledky by mali byť zverejnené v prvej polovici marca, pozvaní účastníci sa následne budú môcť zúčastniť konferencie 18. 3. a 19. 3. 2016 na pôde Fakulty informatiky a informačných technológií STU v Bratislave.

 

Súťažné kategórie:

JuniorWEB – prihlasovanie vlastných webových stránok, webových aplikácií, naprogramovaných CMS, ktoré sú umiestnené na internete.

 

JuniorDESIGN – prihlasovanie vytvorených digitálnych grafických prác, plagátov, kresieb, dizajn manuálov, koláží a akýchkoľvek iných elektronických grafických prác umiestnených na internete.

 

JuniorTEXT – prihlasovanie textov na vyhlásenú tému „Ako by malo Slovensko viesť Európu?“. Literárny útvar je ľubovoľný. Rozsah súťažného textu musí byť minimálne 1 000 znakov. Text musí byť umiestnený na internete s uvedením jeho autora.

 

JuniorBLOG – prihlasovanie vlastných blogov, fotoblogov, videoblogov, teda stránok/kanálov, kde sa nachádza jedinečný autorský obsah bez ohľadu na tému. Na rozdiel od kategórie JuniorWEB sa primárne nehodnotí vývojová/programátorská časť, ale obsah a forma.

 

JuniorAPP – prihlasovanie mobilných aplikácií pre tablety a smartfóny.

 

JuniorLEARN – kategória pre weby a aplikácie poskytujúce vzdelávací obsah, weby škôl, miest, obcí, prípadne regiónov.

 

Viacej o podmienkach súťaže sa dozviete na stránke juniorinternet.

Anna Mária Brijaková

Anna Mária je študentkou Informačných štúdií na Univerzite Komenského v Bratislave. Vo svojom voľnom čase rada číta, objavuje nové veci v informačnej sfére a taktiež krásu umenia v akejkoľvek podobe.