Textile Art of Today: virtuálny výlet po planétach v Danubiane

Textile Art of Today je najnovšia výstava vo virtuálnej realite v múzeu Danubiana, v ktorej si môžete zacestovať na rôzne planéty slnečnej sústavy.

A prečo názov Textile Art of Today? Výstava prepája textilné umenie a moderné technológie. Vyskúšať si môžete 4 planéty, každá z nich pritom prináša rôzne zážitky. Surreálne levitujúce klobúky pripomínajúce vesmírne koráby z diel Salvadora Dalího, textilné kaplnky v svetielkujúcom lese, riečny labyrint či opustené kubánske námestie z čias vlády Che Guevaru. Nejde pri tom o klasickú hru, ale skôr o objavovanie rôznych zákutí. Počas výstavy vás samozrejme sprevádza školený personál.

Výstavu vytvorili poprední slovenskí a českí umelci

Na expozícii sa podieľal 3D animátor David Gulla, so svojím tímom. Zdigitalizované diela vytvorili poprední slovenskí a českí predstavitelia textilnej tvorby, ktorí sa môžu tešiť úspešnému uvedeniu jedného z najväčších medzinárodných výtvarných projektov v strednej Európe.

Výstavu v Danubiane si môžete pozrieť do 11.novembra. Viac informácií nájdete na stránke http://textileartoftoday.com/sk/

Anna Mária Brijaková

Anna Mária je študentkou Informačných štúdií na Univerzite Komenského v Bratislave. Vo svojom voľnom čase rada číta, objavuje nové veci v informačnej sfére a taktiež krásu umenia v akejkoľvek podobe.