Tvorcovia hry Attentat 1942 oznámili práce na novom projekte

Vývojársky tím Charles Games, ktorý má za sebou úspešný Attentat 1942, pripravujú novú historickú hru.

Videohra Attentat 1942 sa odohráva počas nacistickej okupácie Česko-Slovenska a získala niekoľko prestížnych ocenení (Česká hra roku 2017, Najlepšia hra na festivale A MAZE 2018 v Berlíne, nominácia na IGF Award 2018 v San Franciscu). Nový projekt – Svoboda 1945 – sa zaoberá udalosťami po konci 2. svetovej vojny. Svoju rolu tu zohráva odsun sudetských Nemcov, nástup komunistov k moci a kolektivizácia.

„Svoboda 1945 rozpráva príbeh malej dediny v českom pohraničí. Jej komplikovaná minulosť ovplyvňuje vzťahy v dedine dodnes a dotýka sa aj vašej rodiny. Opäť sa budete snažiť rozpliesť zložitý príbeh pomocou rozhovorov s pamätníkmi,” povedal hlavný dizajnér hry Vít Šisler.

Tím Charles Games pozostáva z nezávislých umelcov, vedcov a študentov Karlovej univerzity a Akadémie vied. Vďaka nim sa môžeme tešiť na kombináciu interaktívneho komiksu, videorozhovorov, archívnych záberov a pútavých minihier. Projekt podporilo aj Ministerstvo kultúry a Technologická agentúra Českej republiky.

Vydanie Svobody 1945 je naplánované na prvý štvrťrok 2020 pre platformy PC, Mac, iOS a Android. Hru si ale môžete pridať do svojho wishlistu na distribučnej platforme Steam už dnes.

 

Petra Stračiaková

Petra vyštudovala filmovú scenáristiku na VŠMU a okrem umeleckých projektov sa venuje aj komunikácii v online priestore. Silné príbehy, charaktery a budovanie vzťahov ju dokážu nadchnúť v hrách, filmoch, knihách aj v skutočnom živote. Jej obľúbený žáner je RPG, no nechá sa nahovoriť takmer na hocičo. Videohry, zvlášť tie pre viac hráčov, vníma ako nový rozmer reality.