Nadácia Pontis pripravuje program na znižovanie nerovnosti vo vzdelávaní

Trojročný mimoškolský program Budúcnosť INAK bude zameraný na deti vo veku 11 až 15 rokov. Cieľom projektu je podporovať ich digitálne zručnosti, tvorivosť a podnikavosť. Tieto schopnosti im môžu zvýšiť šance na kvalitné štúdium a uplatnenie na trhu práce.

Program prepája mestá, ktoré chcú rozvíjať zručnosti svojich obyvateľov, expertov z firiem, ktorí sú ochotní odovzdávať svoje know-how pre dobrú vec a motivovaných mladých ľudí. Deti sa zdokonalia predovšetkým v oblastiach podnikania a IT technoógií, sociálneho podnikania a leadershipu.

Začiatkom školského roka 2019/2020 chce Nadácia Pontis otvoriť aj kamenné centrum v Trnave na ZŠ Maxima Gorkého. Zriadenie centra môžete finančne podporiť na stránke dobrakrajina.sk.

 

Petra Stračiaková

Petra vyštudovala filmovú scenáristiku na VŠMU a okrem umeleckých projektov sa venuje aj komunikácii v online priestore. Silné príbehy, charaktery a budovanie vzťahov ju dokážu nadchnúť v hrách, filmoch, knihách aj v skutočnom živote. Jej obľúbený žáner je RPG, no nechá sa nahovoriť takmer na hocičo. Videohry, zvlášť tie pre viac hráčov, vníma ako nový rozmer reality.