Drawful 2, Deiland a ďalšie videohry sú počas epidémie zadarmo

Herné štúdiá sa snažia rozveseliť hráčov v karanténe titulmi zadarmo. Stiahnite si Drawful 2, Deiland a množstvo indie videohier.

“Toto sú ťažké časy pre všetkých, mierne povedané. Svetlým momentom pre nás bolo vidieť toľko ľudí, ako zdieľajú naše hry a hrajú sa ich online so svojimi rodinami a priateľmi. […] Z toho dôvodu sme sa rozhodli poskytnúť Drawful 2 zadarmo na najbližšie tri týždne,” napísali tvorcovia párty hier Jackbox Games na svojom webe. Hru si môžete najbližšie tri týždne stiahnuť bez poplatkov na Steame.

Do vlny solidarity sa pridali aj tvorcovia RPG adventúry Deiland, ktorá je tiež k dispozícii na Steame so stopercentnou zľavou.

Množstvo indie videohier, ktoré sa štúdiá či vydavatelia rozhodli poskytnúť v týchto náročných časoch zadarmo alebo za dobrovoľný príspevok, nájdete aj na stránkach itch.io. Tím Vĺčatá.sk odporúča logickú adventúru Subserial Network a programovaciu stratégiu Gladiabots.

 

Petra Stračiaková

Petra vyštudovala filmovú scenáristiku na VŠMU a okrem umeleckých projektov sa venuje aj komunikácii v online priestore. Silné príbehy, charaktery a budovanie vzťahov ju dokážu nadchnúť v hrách, filmoch, knihách aj v skutočnom živote. Jej obľúbený žáner je RPG, no nechá sa nahovoriť takmer na hocičo. Videohry, zvlášť tie pre viac hráčov, vníma ako nový rozmer reality.