LEAF Academy otvorila svoje brány pre talentovaných študentov

Revolučná internátna škola LEAF Academy v septembri privítala prvých študentov. Cie­ľ výuky je neskromný – vycho­vá­vať líd­rov sve­to­vého for­mátu. Akadémia je vďaka štedrému štipendijnému programu prí­stupná pre všet­kých.

14225624_1084513074967681_772067395103453119_n

Škola momentálne sídli v historickej budove v centre Bratislavy.

Akadémia je určená pre všetky talentované deti, ktoré chcú zmeniť svet k lepšiemu. Hlásiť sa môžu študenti vo veku 14 až 19 rokov zo strednej Európy ako aj iných častí sveta. Vyučovací jazyk je angličtina. Osnovy sú špeciálne postavené tak, aby rozvíjali u študentov nielen vedomosti ale aj ich charakter a spoločenskú zodpovednosť. Škola neuprednostňuje kla­sický pred­náš­kový štýl, kde je uči­teľ aktív­nym vysie­la­te­ľom infor­má­cií a štu­dent ich pasív­nym pri­jí­ma­te­ľom. Omnoho viac chcú využí­vať metódy kri­tic­kého číta­nia textu, dis­ku­sií, works­ho­pov, zážit­ko­vého uče­nia, expe­ri­mentu a pozo­ro­va­nia, či práce štu­den­tov v tímoch.

Diplom z LEAF Academy je akceptovaný na tých najprestížnejších univerzitách v západnom svete. Na Slovensku ho zatiaľ neuznávajú, študenti si budú musieť dorobiť maturitu. LEAF Academy časom plánuje vybudovať vlastné zariadenie aj s pozemkom v okolí Bratislavy. Záujemcovia o štúdium sa dozvedia viac na internetovej stránke alebo v tomto článku.

Organizáciu, ktorá stojí za LEAF Academy ste mohli v minulosti zaregistrovať vďaka LEAF Award. Ocenenie spojené s finančnou podporou sa na Slovensku udeľovalo prvý krát v roku 2015 a to rovno pod záštitou prezidenta Andreja Kisku. Nominanti sú mladí ľudia s inšpiratívnymi, spoločensky prospešnými projektami . Prečítajte si náš rozhovor s Ondrejom, ktorý bol ocenený za tvorbu hier pre postihnuté deti.

leaf-academy

Zahájenie školského roku Zdroj: blog LEAF Academy

Mária Kadlecová

Mária vyštudovala scenáristiku na VŠMU a teraz sa venuje najmä práci na slovenských filmoch. Nepochádza priamo z herného prostredia, ale veľmi ju zaujíma vplyv hier na detskú psychiku a spoločnosť celkovo.