Medzinárodný deň bezpečného internetu v podaní mladých programátorov

V priestoroch spoločnosti Microsoft sa konal v poradí 2. ročník súťaže Kod CUP 2016. Tento rok sa navyše rozšíril aj k našim susedom.Dôvodov, prečo robiť takéto podujatia, je viacero. Jedným z nich je aj nedostatok IT špecialistov na Slovensku. Cieľom tejto súťaže je teda priblížiť deťom technológie a vzbudiť v nich záujem o programovanie, kde môžu rozvinúť svoju kreativitu a získať nové skúsenosti.

Ide pritom o spoluprácu Microsoft Slovakia a ZŠ Rudolfa Dilonga v Trstenej. Tento rok sa do súťaže zapojilo celkovo 23 základných škôl a osemročných gymnázií zo Slovenska, ale i Českej republiky. Súťaže prebiehali v troch kategóriách, pričom úlohou programátorov bolo vytvoriť počítačovú hru v špeciálnom programe Kodu Game Lab z dielne Microsoftu, ktorá funguje na princípe zjednodušeného programovania objektov. Vyhodnotenie prebiehalo počas Medzinárodného dňa bezpečného internetu, kedy porota vybrala z 30 finalistov 3 víťazov a udelila aj špeciálnu cenu poroty.

Viac informácií o Kod Cupe, víťazoch a víťazných hrách nájdete na: https://koduslovak.wordpress.com/

Anna Mária Brijaková

Anna Mária je študentkou Informačných štúdií na Univerzite Komenského v Bratislave. Vo svojom voľnom čase rada číta, objavuje nové veci v informačnej sfére a taktiež krásu umenia v akejkoľvek podobe.