Na Game Days Trnava bude prednášať aj nevidiaci hráč SightlessKombat

Už tento týždeň (30.5. – 2.6.) sa uskutoční medzinárodný festival Game Days Trnava. Môžete sa tešiť na prednášky významných svetových aj domácich tvorcov, game jam, odovzdanie ocenenia Slovenská hra roka, workshopy pre deti či investorský pitching pre rozpracované projekty.

Hlavnou hviezdou festivalu bude David Ringeisen, režisér trailerov a cutscén pre hry ako Witcher 3, Assassin’s Creed, Call of Duty alebo Destiny. Trnavu navštívi tiež vývojar z Microsoftu Bryce Johnson, ktorý aktuálne pracuje na novom type ovládača pre ľudí so zdravotným znevýhodnením. Medzi zaujímavých hostí patrí aj britský hráč bez zraku – SightlessKombat. Ten spolupracuje so štúdiami svetového významu ako konzultant dostupnosti médií znevýhodnenému publiku.

Dôležitou súčasťou Game Days budú výstavy, ktoré zostavili videoherní vedci. Na jednej z nich – 8-bit Underground – predstaví Jaroslav Švelch hry ako nástroj občianskej neposlušnosti a politického boja počas hlbokého socializmu.

Podrobný program festivalu a ďalšie potrebné informácie nájdete na www.gdays.sk

Petra Stračiaková

Petra vyštudovala filmovú scenáristiku na VŠMU a okrem umeleckých projektov sa venuje aj komunikácii v online priestore. Silné príbehy, charaktery a budovanie vzťahov ju dokážu nadchnúť v hrách, filmoch, knihách aj v skutočnom živote. Jej obľúbený žáner je RPG, no nechá sa nahovoriť takmer na hocičo. Videohry, zvlášť tie pre viac hráčov, vníma ako nový rozmer reality.