Our Planet a ďalšie dokumentárne filmy od Netflixu zadarmo

Spoločnosť Netflix odomkla výber vynikajúcich vzdelávacích dokumentárnych filmov a seriálov. Je to vraj spôsob, ako pomôcť učiteľom a študentom počas karantény COVID-19. 

Medzi titulmi nájdete nádhernú dokumentárnu sériu o prírode a miznúcich ekosystémoch Our Planet, ktorou vás prevedie Sir David Attenborough. Ďalším zaujímavým filmom je Knock Down The House, ktorý sleduje vzostup mladej americkej političky Alexandrie Ocasio-Cortez a boj ďalších predstaviteľov pracujúcej triedy za lepšiu budúcnosť USA. Môžete sa však tešiť napríklad aj na vybrané epizódy populárnej dokumentárnej série Babies z fascinujúceho a zábavného sveta malých detí.

Kompletný playlist filmov od Netflixu si môžete pozrieť na YouTube.

Petra Stračiaková

Petra vyštudovala filmovú scenáristiku na VŠMU a okrem umeleckých projektov sa venuje aj komunikácii v online priestore. Silné príbehy, charaktery a budovanie vzťahov ju dokážu nadchnúť v hrách, filmoch, knihách aj v skutočnom živote. Jej obľúbený žáner je RPG, no nechá sa nahovoriť takmer na hocičo. Videohry, zvlášť tie pre viac hráčov, vníma ako nový rozmer reality.