Pinf Hry pre deti so špeciálnymi vzdelávacími potrebami sú zadarmo

Pinf Hry sú účinným vzdelávacím nástrojom pre mladých so špeciálnymi potrebami a mentálnym postihnutím. Deťom pomáhajú rozvíjať jemnú motoriku či rozoznávanie farieb, ale aj schopnosť čítať a písať. V čase epidémie COVID-19 sú sprístupnené zadarmo na portáli pinfhry.sk

“Uvedomujeme si, že rodičia detí so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami sa snažia svoje deti vzdelávať, zamestnať a zabaviť doma, nakoľko špeciálne ZŠ, centrá a iné zariadenia sú momentálne zatvorené.Práve preto sme sa rozhodli, že naše vzdelávacie hry sprístupníme v plnej verzii pre všetkých počas epidémie úplne bezplatne,” napísal na svojom Instagrame autor hier Onrej Vrábel.

Petra Stračiaková

Petra vyštudovala filmovú scenáristiku na VŠMU a okrem umeleckých projektov sa venuje aj komunikácii v online priestore. Silné príbehy, charaktery a budovanie vzťahov ju dokážu nadchnúť v hrách, filmoch, knihách aj v skutočnom živote. Jej obľúbený žáner je RPG, no nechá sa nahovoriť takmer na hocičo. Videohry, zvlášť tie pre viac hráčov, vníma ako nový rozmer reality.