Pražské štúdio Charles Games pripravuje novú mobilnú hru

 

Nový projekt štúdia sa volá Train to Sachsenhousen. Hra približuje udalosti spojené s uzavretím vysokých škôl 17. novembra 1939, popravami českých vysokoškolských študentov a ich väznením v koncentračnom tábore Sachsenhausen. Na jar budúceho roka bude zadarmo dostupná pre PC a mobilné telefóny.

 

Podľa tlačovej správy, táto historická adventúra kombinuje prvky interaktívneho románu s princípmi kartovej hry, ktorá vyhodnocuje každé rozhodnutie hráča pre vývoj ďalšieho deja. Ponúka niekoľko rôznych koncov, ktoré sú inšpirované skutočnými výpoveďami pamätníkov. Výtvarné poňatie s temnou komiksovou estetikou je potom konfrontované s autentickými dobovými záznamami a výpoveďami v podobe tzv. virtuálneho múzea.

Prežite v úlohe mladého študenta medicíny, búrlivej udalosti roku 1939, teda demonštrácie proti nacistickému režimu, pohreb Jána Opletala, zatýkania na vysokoškolských internátoch či internácii v Ruzyni a transport do koncentračného tábora Sachsenhausen. Hra vznikla v spolupráci historikov z organizáciou Živá paměť.

Štúdio Charles Games má za sebou niekoľko medzinárodne oceňovaných historických hier, ktoré sa nevyhýbajú ťažkým témam. Obe sme u nás vo Vĺčatách zrecenzovali. Attenttat 1942 a novo vydaná Sloboda 1945: Liberation, ktorá pojednáva o oslobodení od nacistickej okupácie, odsunu sudetských Nemcov a nástupe komunizmu k moci. Projekt je realizovaný za finančnej podpory Nadácie EVZ v rámci programu Young People Remember.

Jakub Celušák

Jakub študoval Manažment a Marketing na Univerzite Komenského v Bratislave, zaujíma sa o všetky typy hier (nie len videohry), gamifikáciu a herný dizajn. Ak by vám mal odporučiť nejakú hru, pravdepodobne by to bola nejaká z týchto: Ingress, Portal 2, FTL: Faster than Light, alebo v Česku vyrobená stratégia Original War.