Prihláste svojich žiakov do súťaže v programovaní a tvorbe hier GALAXIÁDA

Už v máji 2019 sa uskutoční 2. ročník celoslovenskej súťaže pre žiakov základných škôl a gymnázií. GALAXIÁDA je aj tento rok rozdelená do dvoch kategórií – Programovanie a Tvorba hier.

V prvej z nich si zmerajú sily žiaci 3. a 4. ročníka ZŠ, v druhej žiaci 5. až 9. ročníka ZŠ alebo prvého stupňa osemročného gymnázia. Tí najšikovnejší získajú pre seba a pre svoje školy digitálne vybavenie.

 

Programovanie

Kategória Programovanie prebieha v zábavnej vzdelávacej videohre GalaxyCodr. Jedná sa o jednoduchý, no účinný nástroj na výučbu algoritmov a základných vývojárskych princípov. Kedykoľvek ho môžete zadarmo začať používať aj vy, stačí zájsť na web GALAXIÁDY.

 

Prvé kolo súťaže sa uskutoční 20. marca na prihlásených školách a zúčastniť sa môže každý, kto si stihne zaregistrovať profil. V polovici mája postúpi dvadsať najrýchlejších riešiteľov do finále.

 

 

Tvorba hier

Do tejto kategórie sa môžu deti prihlasovať až do 14. apríla. Porota príjma hry vytvorené v akomkoľvek nástroji, ktorý dokáže spustiť bežný užívateľ (Scratch, Imagine Logo, Javascript, Unity3D, Python, Processing…). Do 5. mája prebehne odborné, ale aj verejné hodnotenie – návštevníci webu môžu svojho obľúbenca odmeniť lajkom.

 

Ďalšie informácie nájdete na webe www.galaxiada.sk. Držíme palce všetkým riešiteľom!

Petra Stračiaková

Petra vyštudovala filmovú scenáristiku na VŠMU a okrem umeleckých projektov sa venuje aj komunikácii v online priestore. Silné príbehy, charaktery a budovanie vzťahov ju dokážu nadchnúť v hrách, filmoch, knihách aj v skutočnom živote. Jej obľúbený žáner je RPG, no nechá sa nahovoriť takmer na hocičo. Videohry, zvlášť tie pre viac hráčov, vníma ako nový rozmer reality.