Zabávajte sa a programujte s Microsoft MakeCode

MakeCode je projekt z dielne Microsoftu, ktorý dokáže priblížiť programovanie študentom na rôznych úrovniach vzdelania. A to dokonca zábavným spôsobom.

Na stránkach Microsoft MakeCode nájdete stovky IT projektov s podrobnými a jasnými inštrukciami. Vďaka nim môžu deti rýchlo naprogramovať mikropočítač micro:bit či vývojovú dosku Circuit Playground Express. Napriek odstrašujúcim názvom sa jedná o ľahko dostupné súčiastky v hodnote približne od 15 do 20€.

Web však obsahuje aj pokročilejšie návody na elektronickú stavebnicu LEGO Mindstorms či robota CUE. Programovaniu s MakeCode sa môžu deti venovať napríklad aj priamo v obľúbenej hre Minecraft.

 

Petra Stračiaková

Petra vyštudovala filmovú scenáristiku na VŠMU a okrem umeleckých projektov sa venuje aj komunikácii v online priestore. Silné príbehy, charaktery a budovanie vzťahov ju dokážu nadchnúť v hrách, filmoch, knihách aj v skutočnom živote. Jej obľúbený žáner je RPG, no nechá sa nahovoriť takmer na hocičo. Videohry, zvlášť tie pre viac hráčov, vníma ako nový rozmer reality.