Prichádza najlepšia príležitosť začať s vývojom hier SGD Academy

Blíži sa, už 7. ročník Letnej školy tvorby hier (Summer Game Dev) a s ním aj veľká novinka!

Túto 5 týždňovú intenzívnu školu, ktorá sa koná v Bratislave počas letných prázdnin (18.07. – 22.08.2022), a ktorej výsledkom sú hry vytvorené účastníkmi, už 4 rok úspešne zastrešuje občianske združenie Hemisféra. Nakoľko cieľom je každoročne zvyšovať kvalitu a prinášať niečo nové, inak to nebude ani tento rok.

Vďaka tomu má tento jedinečný projekt podporu nielen od slovenských herných štúdií, ale získava partnerov aj z rôznych IT oblastí a podporuje ho aj Fond na podporu umenia.

Čo nové prináša Summer Game Dev tento rok?

Minulý rok priniesol novinku v podobe finančnej podpory pre víťazné tímy v hodnote viac ako 1.500 eur a tento rok nebude v ničom zaostávať. Nový ročník prináša možnosť začínajúcim študentom absolvovať ešte pred samotnou letnou školou teoretickú prípravu – 8 týždňovú SGD Academy.

Jedná sa o špecializovaný online kurz, zameraný na rôzne oblasti herného vývoja, ktorý prebehne online počas mesiacov máj až jún. Účastníci tu dostanú možnosť zlepšiť svoje skills pomocou rôznych workshopov, prednášok a konzultácií, ktoré prebehnú v spolupráci s veľkými menami slovenskej gamedev scény.

Harmonogram Academy SGD tu!

Hry vytvorené počas predchádzajúcich Summer Game Dev nájdete tu!

Prečo sa zúčastniť SGD Academy alebo Summer Game Dev 2022?

Letná škola a aj akadémia sú určené pre všetkých, ktorí sa chcú zdokonaliť v tvorbe hier a aplikovať znalosti na praktickom projekte.

SGD Academy rozdelí účastníkov na tri špecializácie: grafika, programovanie alebo herný dizajn, ktoré ovplyvnia určité časti harmonogramu.

Všetci sa môžu tešiť nielen na všeobecné základy, ale tiež sa rozšíri ich obzor v hernom svete a veríme, že im akadémia pomôže dostať sa medzi najlepších.

V Summer Game Dev budú len tí najlepší. Budú tu pokračovať najlepší z SGD Academy, ale aj záujemci, ktorí vyplnia prihlášku a budú vybraní na základe ich portfólia a zručností.

Následne sa vyskladajú tímy, ktoré sa pustia do tvorby hier a súťaže o peňažnú výhru. Vývoj hier bude prebiehať pod mentoringom špičkových ľudí z herného odvetvia a všetky tímy odprezentujú svoje hry počas záverečného ceremoniálu.

Prihláste sa do SGD Academy a rozbehnite svoju hernú kariéru (do 30.4.2022)

Vytvorte hru v tíme za 5 týždňov na Summer Game Dev (do 11.07.2022)

Nie je podmienkou aby sa záujemci zúčastnili obidvoch kurzov.

O Hemisfére

Hemisféra ľavá o.z. je občianske združenie, ktoré sa už 7 rokov cez projekty GameCraft, GameCamp, TechArt Camp, LevelUp a Summer Game Dev venuje vzdelávaniu detí, žiakov a študentov základných, stredných a vysokých škôl v oblasti vývoja počítačových hier (programovanie, grafika, herný dizajn).

Kontakt: Branislav Cíbik (branislav.cibik@hemisfera.sk, +421 950 892 399)

Tlačová správa

Magdaléna Švecová

Magda vyučuje etiku digitálnych hier a hernú žurnalistiku na FMK UCM v Trnave. Popri tom vedie na škole Katedru digitálnych hier a organizuje herný festival UniCon. Prvé hry hrávala na žltých kazetkách, teraz najviac inklinuje k adventúram a pravidelne skúša mobilné hry.